Bericht of uitslag plaatsen :
Als u uitslagen heeft of verslag wilt doen van een concours en dit graag op de website wilt zetten dan kan dat via het formulier hieronder.

*

*

*:

*

CAPTCHA code

*
* Alles invullen svp

 

07-11-2019 - Hierden Leo.Nelis

Indoor marathon 2019

Zaterdag 28 december organiseren wij voor de 20e keer onze indoor marathon. Elk jaar weer een leuke wedstrijd. Ruime parkeergelegenheid, binnen losrijden en starten in kleine groepjes (dus niet meerdere keren in/uit spannen). Geef je op nu het nog kan !! MV.Hierden@hotmail.com (Renske v.d. Reijden)


07-09-2014 - Hierden R vrijhof

Kampioenschap sgw

Renske en anton van harte gefeliciteerd met jullie 3e plaats op het nederlands kampioenschap sgw mennen in wouterswoude. riet en rini


21-01-2014 - Zwolle Carina jansen

Facebook MDO

TyGoedendag, Mijn naam is Carina Jansen en sinds kort beheer ik, samen met Paul Sueters de nieuwe facebook pagina van het Mendistrict Oost. Deze pagina is inmiddels al door velen bezocht. We zouden het leuk vinden als jullie een kort stukje zouden willen schrijven over jullie menvereniging, waar jullie voor staan, wat jullie zoal doen, evenementen,ritten etc. Facebook leeft, en wordt gevolgd door velen, een mooie gelegenheid om uw vereniging onder de aandacht te brengen. Graag hoor ik van u Groet Carina Jansen p hier uw bericht...


28-09-2013 - Winterberg (duitsland) Hotel de Gasterei

Clubkampioenschappen

Beste Rantrimers, Allemaal veel succes toegewenst vandaag ! We kijken er naar uit om de Kampioenen in de Gasterei te kunnen begroeten ! Harry en Anne-Mieke


24-07-2013 - Hieden Rini vrijhof

NK Mennen

Nadat Rini 3 x 1e werd en 1 x 2e op de samengestelde menwedsrrijden dit jaar, is hij als 3e geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen op 6 en 7 september in Limburg.


18-03-2013 - Hierden Leo

Districtskampioenschap Nijkerk 16-03-2013

Zaterdag 16 maart werd het indoorkampioenschap van Men-district Oost gereden in Nijkerk. Hiermee is het indoor seizoen wel zo’n beetje aan het einde gekomen. In de dressuur hebben Rini Vrijhof en Klazien Kleermaker super gepresteerd, maar de kampioenstitel ging helaas aan hun voorbij. Rini scoorde gemiddeld 218 punten (64,12%) in de klasse ZZ en dat was gelijk aan het puntentotaal van Ank Wickel. Dankzij de ex aequo regeling werd Rini als tweede geplaatst. Klazien met 216,5 punten (63,68%) in de klasse Z werd derde. Renske v.d. Reijden reed dressuur met haar tweespan in de klasse B en met een gemiddelde van 189,5 punten (63,17%) werd zij daarmee tweede. Willie Kleermaker bleek, met pony Fleur, toch geplaatst te zijn in de vaardigheid (klasse L) en reed een foutloos 1e parcours. In de barrage tikte ze helaas twee ballen af en werd tweede. Dit betekent voor haar wel dat zij zich reservekampioen mag noemen !! Met pony Prins Oxdullah reed ze in de klasse ZZ weliswaar twee keer foutloos, maar de tijd in de barrage leverde “slechts” een derde plaats op. Rini reed in dezelfde klasse een foutloos basisparcours. In de barrage was hij wel snel maar dat zorgde er weer voor dat er een bal afrolde en daarmee was de vierde plaats voor hem.


04-03-2013 - Hierden Leo

Districtskampioenschap

Op 16 maart wordt het indoor districtskampioenschap gereden in Nijkerk. Van MV. Hierden zijn er drie deelnemers geselecteerd. Rini Vrijhof gaat voor de kampioenstitels in de ZZ dressuur en de ZZ vaardigheid. Klazien Kleermaker heeft zich geplaatst in de Z dressuur en Z Vaardigheid. Willie Kleermaker heeft een startplaats verdiend in de ZZ vaardigheid. Veel Succes bij de titelstrijd.


23-12-2012 - Hierden Dvw

Menmarathon 2012

Voorlopige programma: Parcour verkennen vrijdag vanaf 15.00 uur.

Zaterdag Tot 09.00 uur parcour verkennen
09.00 uur enkelspan pony's
09.45 uur Jeugdrubriek
10.10 uur enkelspan paard
10.40-10.55 parcour aanpassen
10.55 Prijsuitreiking Jeugdrubriek
11.00-11.30 parcour verkennen
11.30 Enkelspan pony
12.20 Enkelspan paard
12.45-13.15 parcourverkennen
13.15 Tweespan pony's
14.25 Tweespan paarden, tandem pony's en paarden
15.15-15.30 parcour aanpassen
15.30-16.00 parcour verkennen
16.00 Tweespan paarden, tandem pony's en paarden
18.00-18.10 parcour aanpassen
18.10-18.30 parcour verkennen
18.30-19.30 Finale
19.45 Prijsuitreiking


15-10-2012 - Hierden Leo

Verjaardag Roel Kruithof

Op zaterdag 13 oktober vierde Roel Kruithof zijn verjaardag op de voor de menners gebruikelijke wijze. Om 10.30 uur werden we ontvangen op camping “de Tol” in Nunspeet, met koffie en krentenbrood, waarna we zijn gaan inspannen. Met Roel en zijn tweespan paarden aan kop vertrokken we voor de eerste etappe. De rit voerde door de bossen en langs de heide, in het gebied Zandenbosch. Dat daar nog steeds te veel wilde zwijnen rondlopen was goed te zien. We zijn ze niet tegengekomen, maar ze hadden goed aangegeven waar ze naar eten zoeken. Na anderhalf uur kwamen we terug op de camping en stond ons een heerlijke lunch te wachten. Heerlijke haring, erwtensoep en broodjes worst in overvloed. Uiteraard was er ook een breed assortiment aan warm en koud drinken. Vervolgens vertrokken we voor de middagrit, waarbij we helaas niet droog hielden. Nu even de andere kant op, richting Elspeet, over het welbekende prachtige heidelandschap. Wel hield de regen al vrij snel weer op en kwam de zon weer even tevoorschijn. Na een goed uur waren we weer terug en konden de pony’s en paarden op de trailer. Aansluitend konden we gezellig napraten in de kantine, onder het genot van een hapje en een drankje. Een zeer geslaagde dag die we hopen nog vele malen te mogen meemaken. Roel en Annie nogmaals bedankt !


30-07-2012 - Hierden Wiene

District kampioenschap

28 juli is het kampioenschap oost mennen verreden in nijkerkerveen ondanks de regen de vorige nacht waren de ringen redelijk berijdbaar. Reijer van de Brink B dressuur 61.33 en 62.50 pr. Willie Kleermaker B 62.00 en 62.33 Henriette Kleermaker 55.00 en 58.50 Gerrit v d Berg L dressuur 60.83 en 60.33 Wiene Franken L 61.33 en 59.17 Klazien Kleermaker 62.67 en 63.83 derde prijs. Rinie Vrijhof ZZ 62.79 eerste pr en 62.94 eerste pr.Renske v d Reiden B 63.50 en 64.33. Vaardigheid: Rienie zz tweede pr. Henriette M derde pr. Rienie Vrijhof Kampioen ZZ dressuur en reserve kampioen vaardigheid ZZ. De menvereniging Hierden heeft weer een goede prestatie geleverd.


27-06-2012 - Hierden Do

Huldiging Willie Kleermaker

Vrijdag 22 juni is Willie Kleermaker-Groot op het gemeentehuis te Harderwijk gehuldigd voor haar prestatie tijdens de Hippiade op het KNHS centrum te Ermelo. Zij is Nederlands Kampioen vaardigheid klasse ZZ bij de enkelspannen pony’s geworden. Door het bestuur van de vereniging was zijn onlangs aangemeld voor deze speciale huldiging. Uit handen van sportwethouder Laurens de Kleine ontving zij een sportmedaille en bloemen. In totaal werden er 15 individuele sporters en 6 teams gehuldigd voor hun sportieve prestatie. Aansluitend was er voor een hapje en een drankje gezorgd voor de sporters en hun gasten. Uiteraard waren er de nodige menners van onze vereniging vertegenwoordigd en omdat Willie ook lid is van de MV. Noord Veluwe was ook daarvan een delegatie aanwezig. Willie was erg blij met de huldiging en zeker ook de belangstelling. “Ik ben blij met de huldiging: voor mij persoonlijk maar ook de erkenning van de mensport binnen onze vereniging. Voor onze menclub geeft dit een positieve bijdrage en aanzet om samen tot nog betere resultaten te komen op de diverse wedstrijden. Dit jaar gaan we met elkaar naar de selectiewedstrijd in Nijkerkerveen op 28 juli en hopen dat één of zelfs meerderen van ons de eindstreep op het NK zullen halen. Iedereen van harte bedankt”. Komt u ook eens kijken bij onze trainingsavonden op donderdag vanaf 19.00uur. Instructie van onze instructrice Annelies Kool. U bent Welkom!!!


02-04-2012 - Hierden Leo

Nationale oefenmarathon Putten

Afgelopen zaterdag, 31 maart, werd de jaarlijkse oefenmarathon georganiseerd door MV. het Gouden Span uit Putten. Dit evenement trekt altijd erg veel deelnemers uit het hele land en ook dit jaar waren er 120 startende deelnemers. Onder hen waren ook vier aanspanningen van de MV. Hierden die deze oefenmarathon ook als voorbereiding op het buiten seizoen gebruiken. Bij deze oefenmarathon ontbreekt alleen het onderdeel dressuur, maar de wegtrajecten, vaardigheid en marathonhindernissen werden volledig gereden. Na een week met heerlijk voorjaarsweer was het wel wat fris, maar voor de pony’s en paarden was dat wel prettig. De organisatie, die een enorme aanslag op vrijwilligers pleegt, was zoals gebruikelijk perfect. De titel “Nationale” oefenmarathon is daarmee ook wel terecht. Onze deelnemers reden allen in de rubriek enkelspan Pony waarvoor 27 deelnemers op de lijst stonden. Henriëtte Kleermaker reed met haar trouwe superfjord Natalja een foutloze wedstrijd en eindigde op de 12e plaats. Gerrit v.d. Berg reed met Sunnyboy voor het eerst mee aan een dergelijk evenement en moest nog een beetje aftasten naar het juiste tempo. Hierdoor lukte het in elk geval niet om toptijden neer te zetten, maar bleef hij wel gevrijwaard van strafpunten. Uiteindelijk werd hij 20e. Willie Kleermaker verscheen met Prins Oxdullah aan de start en reed net wat minder snel dan dochterlief en maakte helaas ook een foutje in een hindernis. Zo’n foutje levert meteen 20 strafpunten op waardoor zij uiteindelijk op de 22e plaats eindigde. Rini Vrijhof reed tenslotte met zijn Pearl, die het afgelopen jaar niet topfit was. Nu waren ze helemaal terug en gingen als een speer door de hindernissen. Slechts één deelnemer wist overall een betere tijd te realiseren, wat voor Rini een 2e plaats opleverde. Het echte werk kan beginnen, onze menners zijn er klaar voor ! Kijk voor foto's op onderstaande link http://www.fotografiealbum.nl/Gallery/Gallery/Mens%20en%20Dier/Nationale%20Oefenmarathon%20Putten%202012/index.html


20-03-2012 - Hierden Do

Menkampioenen district Oost

Dankzij de perfecte organisatie van menvereniging Hierden en Men District Oost was het een zeer geslaagd DK voor pony´s in Hierden gisteren , 17 maart. De dag verliep vlot en kende een aantal verrassende Districts Kampioenen. Zo werd Wendy Schutmaat van de Helderse Voerluu met Ine ke van de Bakkershoeve kampioen in de dressuur klasse B. In de klasse L werd een totaal verraste en geemotioneerde Netty de Rooy tot kampioen gehuldigd. In de M waren de verschillen minimaal. 0,33 procentpunt meer dan Hanneke Adam had Adriaan Struyk uit Hellendoorn die daarmee ook tot de Kampioenen behoorde. In de gecombineerde rubriek Z en ZZ ging Pablo van Drieoka als een speer en dus werd ook Saskia Nijman kampioen. Bij de tweespannen pony grossierde Hanno van Kalkeren van de Margrietruiters in eretitels, ook hij werd hier kampioen. In de vaardigheid had parcoursbouwer Leo Nelis een kampioenschapswaardig parcours uitgezet. In de klasse L leverde dit een overwinning op van Carry Coveen, met haar veelbelovende Wild Woud´s Casper. Klasse M kampioen werd Constant Hendriks uit Bergharen met Dante´s Dido. Bij de Z en ZZ bleven de kampioenslinten in de gemeente Hierden Klazien Kleermaker werd kampioen en Rini Vrijhof reservekampioen. En ja we zeiden het al, een dubbelslag bij de tweespannen pony, ook in de vaardigheid was Hanno van Kalkeren de beste.


22-11-2011 - Hierden Leo

Wedstrijd 19-11-2011

Op 19 november hebben vier van onze menners aan de selectiewedstrijd voor het indoorkampioenschap meegedaan. Reijer vd Brink reed een wat mindere proef en moest genoegen nemen met 169 punten in de klasse B. Gerrit vd Berg reed in de klasse L 186 punten bij elkaar en legde beslag op de 2e plaats. Willie Kleermaker reed in de klasse M 170 punten wat helaas niet goed genoeg is voor een winstpunt. Rini Vrijhof heeft de draad, nadat Pearl een paar maanden verplichte rust heeft afgesloten, weer opgepakt. In de klasse ZZ scoorde hij 211 punten en dat was goed voor een 2e plaats. In de vaardigheid verging het onze deelnemers wat minder. Gerrit en Willie reden er allebei 2 balletjes af. Rini deed het net iets beter door er maar 1 af te tikken, waardoor hij in elk geval nog een winstpuntje bij kon schrijven. Op dit onderdeel gingen de prijzen aan hun voorbij.


24-10-2011 - Hierden Leo

Wedstrijd 22-10-2011

Zaterdag 22 oktober zijn drie van onze menners gestart op de eerste selectiewedstrijd voor het indoorkampioenschap bij MV.Noord Veluwe in Hulshorst. Reijer v.d.Brink reed met zijn pony Royal in de B dressuur 185 punten en dus een winstpunt. In de vaardigheid wilde het helaas nog niet erg lukken. Willie Kleermaker reed met Prince Oxdullah in de M dressuur 184 punten bij elkaar. In de vaardigheid ging het ook heel goed, want zij wist als een van de weinigen twee keer foutloos rond te komen (klasse ZZ). Hiermee kon ze weer een eerste prijs aan de lijst toevoegen. Gerrit van de Berg startte met Sunnyboy in de dressuur klasse L en scoorde maar liefst 200 punten en had hiermee het hoogste percentage punten van de dag (uiteraard een eerste prijs). In de vaardigheid maakte hij echter wel een paar slordigheids fouten waardoor hij, met 9 strafpunten, buiten de prijzen viel.


19-09-2011 - Hierden Willie

Goud op Nederlands Kampioenschap behaald

NEDERLANDS KAMPIOEN 2011 ENKELSPAN PONY klasse M HENRIETTE KLEERMAKER GOUD!! Reservekampioen 2011 enkelspan pony klasse ZZ Willie Kleermaker ZILVER!! Klazien pony klasse M Brons!!!!


05-09-2011 - Hierden Leo

NK SGW Wierden 2 en 3 september

Renske v.d. Reijden heeft afgelopen vrijdag en zaterdag deelgenomen aan het NK klasse 2 en 3 Samengestelde Menwedstrijden in Wierden. Door haar goede resultaten tijdens de selectiewedstrijden was zij hiervoor uitgenodigd. Met haar tweespan pony’s en natuurlijk haar groom Anton van Eck heeft zij hard getraind voor een succesvol weekend. Op vrijdag werd begonnen met de dressuur en legde ze beslag op de tweede plaats. Aansluitend reed ze vaardigheid waarbij ze er een balletje afreed en een kleine tijdsoverschrijding aan de broek kreeg. In de vaardigheid kwam ze daardoor op een 5e plaats. Op zaterdag in de marathon met zes hindernissen heeft ze alles gegeven met als resultaat dat ze in hindernis 1, 2, 3, 4 en 6 de snelste tijden wist neer te zetten. In hindernis 5 zette ze de 5e tijd neer, maar uiteindelijk leverde dit haar wel een eerste plaats op in de marathon. Het totaal resultaat van alle onderdelen leverde tenslotte een tweede plaats op in het eindklassement, waarmee zij reservekampioen is geworden op het Nederlands kampioenschap. Renske, gefeliciteerd met dit geweldige resultaat !


09-08-2011 - Putten Renske

Kampioenschappen

Beste menners, helaas door ziekte kon ik niet aanwezig zijn als toeschouder/fotograaf.maar via deze weg wil ik iedereen die in de prijzen is gevallen van harte feliciteren. groetjes renske


07-08-2011 - Hierden Wiene

Putten 6 augustus

Onder prachtige weers omstandig heden hebben de menners van regio oost hun kampioenschappen kunnen verrijden. We mochten twee dressuur proeven rijden die door twee jury,s werden beoordeeld. De uitslag: Reijer van de Brink met Royal ring 1 klasse B 185/172 ring 2 167/177. In de vaardigheid reed Reijer een fout pacour 1 2 3 11,hij was al met de barrage bezig. Wiene Franken ring 1 klasse B 183/177 ring 2 178/176 ondanks drie ballen toch reserve kampioen in de L vaardigheid. Gerrit van de Berg ring 1 klasse L 180/173 ring 2 190/180 in de vaardigheid een balletje op het laatste poort 20 in de barrage min de snelste tijd geen kampioen maar plaats vijf. Henriette Kleermaker ring 1 177/184 ring 2 190/180 vaardigheid plaats vijf. Willie Kleermaker reed alleen vaardigheid klasse zz plaats vijf. Klazien Kleermaker is kampioen geworden in de vaardigheid klasse L. Helaas reed Klazien voor men vereniging noord veluwe. Maar even goed gefeliciteerd Klazien met je kampioen schap.


28-06-2011 - Hierden Wiene

Wedstrijd voorthuizen

Ondanks de hele dag motregen en de kou was het toch een goed georganiseerde wedstrijd. Twee deelnemers van onze vereniging. Twee proeven bij de dressuur Gerrit van de Berg klasse L 197 punten eerste prijs en 193 punten tweede prijs. Wiene klasse B 183 en 167 punten toch weer een winstpunt. Valmee vond al die paraplu's maar niks op het terrein en was niet erg bij de les. Vaardigheid Gerrit en Wiene alle twee Fout loos en allebei een eerste prijs.


16-06-2011 - Hierden Wiene

Wedstrijd hulshorst

Wedstrijd Hulshorst 11 juni het was weer een goede dag voor de hierdense menners met veel prijzen.Dressuur twee proeven. Gerrit van de Berg L vierde prijs 190 punten en eerste prijs met 203 punten. Klazien Kleermaker L vijfde met 187 punten en tweede met 194 punten. Gijs Buiting met tweespan twee keer eerste met 193 en 194 punten. Wiene Franken Tweede met 181 en vierde met 189 punten. Vaardigheid Klazien eerste in de M o ballen en Wiene tweede met 2 afgereden ballen in de barrage in de L.Gijs uitsluiting wegens hulp van zijn groom {van je groom moet je het maar hebben}Gerrit 1 bal en Jan van de berg 2 ballen er af gereden in het eerste parcour.


21-03-2011 - Hierden Leo

Districts kampioenschap

Nadat we vorig jaar het kampioenschap niet door konden laten gaan, kregen we een herkansing. Helaas hadden de menners van onze vereniging dit jaar zich alleen weten te plaatsen voor de vaardigheid. Al voor 7 uur kwamen de eerste deelnemers voor de dressuur en om precies 8 uur ging de eerste pony aanspanning van start. De bak lag er keurig bij en met de witte hekjes was het helemaal af. Na deze rubriek moesten de dressuurring en de jurycabines er uit en het vaardigheidparcours opgebouwd worden. Deze werkzaamheden werden supersnel uitgevoerd en kon het parcours vrijgegeven worden voor verkenning. In de vaardigheid kwamen Wiene Franken en alle drie de dames Kleermaker aan de start. Willie Kleermaker reed er helaas 3 ballen af, in de klasse ZZ, en moest genoegen nemen met de 5e plaats. Henriëtte Kleermaker reed in de klasse M er 1 bal af en werd 4e. Klazien (die namens MV.Noord Veluwe start) bleef foutloos maar in de barrage viel er één bal, waarmee ook zij op de 4e plaats eindigde in de klasse L. Wiene Franken reed een foutloos parcours in de klasse L paarden en in de barrage reed ook hij er een bal af. Desondanks leverde dit hem de titel “reserve kampioen” op ! Na de vaardigheid moest de dressuur voor de paarden nog verreden worden en dus het parcours opruimen en de dressuurring er weer in. Ook nu in snel tempo alles weer in gereedheid gebracht. De dressuurrubriek was om half negen klaar en na het opruimen vond de laatste prijsuitreiking plaats. Een overzicht van alle behaalde resultaten is te vinden op de website van mendistrict oost (www.knhsmendistrictoost.nl )Van het regiobestuur en diverse deelnemers hebben we complimenten gekregen over het gehele verloop en onze accommodatie. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd voor het slagen van dit evenement.


20-12-2010 - Hierden Leo

Indoormarathon 30-12-2010

Onze indoormarathon wordt op donderdag 30 december gehouden. Er is nog ruimte voor een aantal deelnemers, dus als je mee wilt doen, geef je nog even op.


08-08-2010 - Hierden Leo

Districtskampioenschap Putten 7-8-10

Zaterdag 7 augustus werd het outdoor districtskampioenschap dressuur en vaardigheid gereden. De organisatie was in handen van MV. het Gouden Span in Putten. Met ruim honderd aanspanningen, die ook nog allemaal twee dressuurproeven reden was een strakke planning van groot belang. In Putten heeft men laten zien hoe dit behoort te verlopen. Ook de regie in de vaardigheid was erg goed. Tussen de deelnemers was er nauwelijks tijd nodig voor het aanpassen van het parcours en het liep allemaal op rolletjes. Hierden was met 5 deelnemers vertegenwoordigd op het kampioenschap en ze hebben het best heel goed gedaan. Reijer v.d. Brink reed in de B dressuur een gemiddelde van 56,3% en in de vaardigheid bleven de ballen liggen. Wel had hij een tijdsoverschrijding maar zelf was hij best blij met het resultaat. In het vervolg zal hij wel de zweep in de hand houden bij de vaardigheid, want hier liep hij 10 extra strafpunten op ! Wiene Franken reed in de B dressuur 59,9% bij elkaar en had in de vaardigheid 1 bal afgeworpen. Rini Vrijhof had in de dressuur niet echt zijn dag en moest genoegen nemen met 56,9% in de klasse Z. In de vaardigheid klasse ZZ rolde er helaas ook nog een balletje. Door Willie Kleermaker werd 58,5% in de L dressuur behaald en in de vaardigheid viel er een bal. Toch was dit laatste goed genoeg voor de eerste plaats in de klasse ZZ !! Gerrit v.d. Berg reed in de L dressuur 61,7% bij elkaar en was 2 keer foutloos in de vaardigheid, in een supersnelle tijd werd hij daarmee eerste in de klasse L. Bij de prijsuitreiking bleken Willie Kleermaker en Gerrit v.d. Berg beiden districtskampioen in de vaardigheid te zijn geworden en hebben zij zich daarmee geplaatst voor de Hippiade (Nederlands kampioenschap) op 18 september in Ermelo. Willie en Gerrit van harte gefeliciteerd et dit resultaat en alvast succes.


29-03-2010 - Hierden Leo

27-03-2010 Wierden

Hierden heeft weer twee kampioenen ! Op 27 maart werd het districtskampioenschap mennen van Regio Oost verreden in Wierden. Namens MV Hierden waren Gerrit v.d.Berg, Rini Vrijhof en Willie Kleermaker hiervoor geselecteerd. Gerrit heeft met Sunnyboy beslag gelegd op de eerste plaats in de B dressuur met 62,5% en is daarmee dus districtskampioen. In de vaardigheid werd hij 5e met 11 strafpunten. Rini Vrijhof met Pearl werd in de Z dressuur reservekampioen met 61,2% en districtskampioen vaardigheid klasse M,Z en ZZ met twee foutloze rondes. Willie Kleermaker en prins Oxdullah waren geselecteerd voor de vaardigheid, maar helaas met één balletje vandaag niet in de prijzen. Lees een volledig verslag en alle uitslagen op de site van het district www.knhsmendistrictoost.nl


26-10-2009 - Hierden Leo

1e selectie Hulshorst 24-10

Zaterdag 24 oktober hebben Willie Kleermaker, Gerrit v.d.Berg en Rini Vrijhof meegereden in de eerste selectiewedstrijd voor het districtskampioenschap. Gerrit en Rini hebben alleen dressuur gereden omdat er ook nog een herfstrit op het programma stond. Willie reed in de L dressuur 172 punten en in de vaardigheid reed zij in de klasse ZZ helaas 1 balletje op de laatste poort. Daarmee had ze wel haar eerste winstpunt in deze klasse. Rini reed Z dressuur en kreeg 212 punten, dus weer een winstpunt. Gerrit werd beloond met 186 punten en ook nog een eerste prijs ! Een goede start in de selectie van het kampioenschap, waar onze menners er op gebrand zijn om daar ook in mee te mogen rijden.


07-09-2009 - Hierden Leo

Rini Vrijhof naar NK SWM

Rini Vrijhof heeft het afgelopen jaar diverse malen deelgenomen aan de SWM en goede resultaten behaald. In de klasse 3 enkelspan pony zijn er 24 deelnemers die voldoende resultaat hebben behaald om aan het NK mee te mogen doen. Rini heeft zich als 4e geplaatst !! Op 9 en 10 oktober wordt het Nederlands Kampioenschap gereden in Hengelo (Gld) en Rini zal daar alles op alles zetten om in de top mee te rijden.


07-09-2009 - Hierden Leo

Hulshorst 5 september 2009

Op zaterdag 5 september hebben 5 leden van onze menvereniging deelgenomen aan de twee onderdelen wedstrijd in Hulshorst. Hoewel het de voorafgaande dagen erg geregend had viel het deze dag erg mee. Opvallend was het verschil in de jurywaardering bij de dressuur, maar dat komt vaker voor. Reijer v.d. Brink reed met zijn nieuwe haflinger Royal voor het eerst mee in een officiële wedstrijd. In de B dressuur in ring 1 werd hij tweede met 172 punten en in ring 2 eerste met 197 punten. De vaardigheid had hij nog niet echt geoefend en reed hij desondanks keurig, maar wel met twee afgered ballen en een tijdsoverschrijding. Gerrit v.d. Berg had in de afgelopen weken extra getraind met Sunnyboy maar moest voor zijn dressuurproeven genoegen nemen met 168 en 173 punten. De vaardigheid ging hem wel goed af en na zijn foutloze rit mocht hij ook barrage rijden. In zijn enthousiasme reed hij echter een poort te veel waardoor hij uitgesloten werd. Willie Kleermaker startte met Prins Oxdullah in de L dressuur en scoorde 167 en 189 punten. In de klasse Z vaardigheid reed ze helaas twee ballen af. Jan v.d. Berg reed met Nanda in de M dressuur 175 en 192 punten en in de Z vaardigheid een snelle en foutloze rit. In de barrage vielen er twee ballen waardoor de prijzen ook aan zijn neus voorbij gingen. Rini Vrijhof reed Z dressuur en kreeg 189 en 217 punten. De tweede proef was meteen goed voor een eerste prijs. In de Z vaardigheid was ook hij in het eerste parcours foutloos, maar tikte in de barrage ook een bal af. Al met al geen slechte dag voor onze menners en niemand ging zonder winstpunt naar huis.


31-07-2009 - Hierden Leo

Wiene weer thuis

Wiene is dinsdagmiddag weer thuis gekomen. Het gaat best goed en hij loopt al enkele passen met zijn krukken. Hij zal voorlopig niet in zeven sloten te gelijk lopen en dus ook bijna altijd thuis zijn. Ga gerust even bij hem langs om zijn dag te breken.


26-07-2009 - Hierden Do

Wiene ongelukkig van de wagen

Gisteren tijdens de laatste menavond voor de vakantie is Wiene nogal ongelukkig ten val gekomen. Tijdens het rijden van de vaardigheid nam hij wat te enthousiast een wending, waardoor zijn wagen dreigde te kantelen. Uit voorzorg sprong hij aan de linkerkant van de wagen af en kwam op zijn linkervoet terecht. Hij leek door zijn enkel te zwikken en kon niet meer overeind komen. Bij hem aangekomen was direct de ernst van de situatie zichtbaar en werd een ambulance gebeld. Gelukkig voelde Wiene nauwelijks pijn. Toen de ambulance er was hebben ze zijn onderbeen gestabiliseerd en naar het ziekenhuis gebracht. Na het maken van foto's werd hij om half tien de operatiekamer ingebracht en daar is de chirurg tot twaalf uur bezig geweest om alle onderdelen weer op zijn plaats te krijgen. Het was met recht een gecompliceerde breuk te noemen. Wiene heeft alles zelf kunnen volgen, want hij had een ruggenprik gekregen. Na de operatie was hij dan ook direct weer goed aanspreekbaar. Voorlopig moet hij tot dinsdag in het ziekenhuis blijven en daarna zal het wel even duren voor hij weer goed zal kunnen lopen (de komende weken is er sowieso geen les). Gelukkig zit alles in elk geval weer goed in elkaar en lijkt het er op dat het allemaal wel weer goed komt. Wil je Wiene een kaartje sturen of even bij hem langs gaan, hij ligt in het St. Jansdal ziekenhuis op kamer 223.


29-06-2009 - Hierden Leo

Sponsorrit 26-06-09

Vorig jaar is bij de menners het idee ontstaan om een keer iets extra’s terug te doen voor de sponsors van de indoormarathon. De meesten van hen zijn al sponsor middels een reclamebord, maar voor de indoormarathon leveren ze dan elk jaar toch ook weer een bijdrage. Voor onze vereniging is het natuurlijk een geweldige opsteker dat we telkens weer op hun kunnen rekenen. Vorig jaar werd er voor de eerste keer een rondrit gereden en dat was een succes. Dit jaar werd op vrijdagavond 26 juni opnieuw een rit georganiseerd. Met de eigen aanspanningen van een aantal leden, aangevuld met het tweespan van de instructeur Roel Kruithof, zouden we om half zeven vertrekken. Eerst verzamelen bij de manege en even een drankje vooraf tot het moment van vertrek was aangebroken. Dat moest toch maar even uitgesteld worden, want de regen kwam met bakken naar beneden. Eerst nog een woord van dank aan de sponsors, door onze Gerrit, en slechts een kwartiertje later dan gepland vertrok het gezelschap voor een heerlijke rit door de omgeving. De sponsors viel het op dat er in Hierden erg veel paarden en pony’s in de weilanden lopen en maakten daaruit op dat de liefde voor de paarden wel aanzienlijk is. Ook merkten ze dat je met een aanspanning (of te paard) veel meer ziet wat er in de omgeving gebeurd. Je komt nu eenmaal op plaatsen waar je met de auto niet komt, of waar je zo snel aan voorbij gaat dat het niet opvalt. Na een uurtje onderweg geweest te zijn moest er natuurlijk ook een “cherrystop” ingelast worden. Gelukkig maar want net voor de stop begon het te regenen. Bij Anne Kramer vonden we een prachtige schuilplek en daar kwamen Wim, Gijs en Peter eenieder van een drankje en broodjes haring voorzien. De bui was zo weer over en toen op voor de tweede etappe. Heerlijk onder de bomen en dan weer in het zonnetje tot we uiteindelijk om half negen weer bij de manege aankwamen. De passagiers konden vervolgens nog even plaats nemen op het terras om na (of bij) te praten. Wim en Gijs bakten er toen al weer lustig op los om iedereen van hamburgers en sate te voorzien. De aanspanningen werden naar huis gebracht en ook de koetsiers kwamen terug voor een gezellig hapje en drankje. Al met al hele leuke reacties van de sponsors en een hele goede sfeer, dus . . . Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.


15-06-2009 - Hierden Do

Indoor marathon sponsor rit

Beste Menners De Indoormarathon was afgelopen winter weer een groot succes. Dit is natuurlijk voor een groot deel te danken aan de vele sponsors.Net als vorig jaar willen we voor hun iets terug doen. Op vrijdag 26 juni wordt daarom de jaarlijkse sponsor rit gereden. Omdat we nogal wat belangstelling verwachten zouden we het op prijs stellen dat jullie hieraan meewerken. We vertrekken om 18:30u vanaf de manege, voor een rondrit over de verharde weg van Hierden. Tussentijds zal er een stop zijn waar voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Om ca 20:30 u zullen we weer terug zijn bij de manege. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat dat z.s.m. even weten aan Gerrit van de Berg !!


25-03-2009 - Hierden Leo Nelis

Kampioenschap regio oost

Zaterdag 21 maart werd het kampioenschap dressuur en vaardigheid van regio oost verreden in Kootwijkerbroek. Hoewel wij maar een kleine vereniging zijn hadden we toch twee deelnemers in de dressuur en drie in de vaardigheid. Gerrit van de Berg reed met Sunnyboy in de B dressuur en kwam met 59,3% op een 7e plaats. Rini Vrijhof reed met Pearl in de Z 61,3% en werd daarmee 2e, dus reservekampioen. De vaardigheid was voor de paarden best moeilijk, want van alle deelnemers bleef er slechts één foutloos. Jacco Olofsen reed met Suwanda er twee balletjes af en werd hiermee 3e in de klasse L. Rini reed foutloos (klasse Z enkelspan pony) en ook de barrage ging goed. Toch moest hij genoegen nemen met een 2e plaats, want Jan Hofmeijer was hem net een seconde te snel af. Ook hier voor Rini wel de titel van reserve kampioen. Jan van den Berg reed met Nanda in de klasse Z bij de enkelspan paarden 3 balletjes af en had ook nog een nipte tijdsoverschrijding. Toch was dit ook goed voor de 2e plaats en dus ook Jan reserve kampioen ! Gefeliciteerd met jullie resultaat.


23-02-2009 - Hierden Leo Nelis

Putten 21-02-2009

Zaterdag 21 februari werd alweer de 4e editie van de streekcompetitie mennen gereden in Putten. Helaas bleek op het laatst moment dat we geen volledig team af konden vaardigen. Dat weerhield Reijer van de Brink en Gerrit van de Berg er niet van om toch te proberen om er nog uit te halen wat er in zat. Reijer wist in de B dressuur 178 punten te behalen en Gerrit kreeg er 186. In de vaardigheid reed Gerrit er een bal af en kreeg een halve strafpunt voor tijdoverschrijding. Reijer had met deze pony nog niet eerder vaardigheid gereden en al vooraf aangegeven dat hij niet zou starten. Helaas moeten we deze keer genoegen nemen met een 6e plaats in het dagklassement en staan we nu op een derde plaats algemeen. Putten heeft de leiding nu overgenomen met 11 strafpunten, gevolgd door Zeewolde met 12 strafpunten, Hierden met 14 strafpunten, Garderen met 15 strafpunten en Nijkerk en Hulshorst gedeeld laatste met elk 16 strafpunten.


24-12-2008 - Hierden Leo Nelis

Menmarathon 2008

Hallo allen, Hierbij de startlijst voor a.s. zaterdag. Voor beide parcoursen een afzonderlijke lijst. Het parcours kan op vrijdagmiddag vanaf 14.00 verkend worden (2e kerstdag). Op zaterdag is er tijdens het eerste parcours nog een aantal keren gelegenheid om te verkennen. Hoewel ik de nodige zorg heb besteed aan het samenstellen van de startlijst kan er best een fout in geslopen zijn. Mocht je dit tegenkomen dan hoor ik dat graag. Allemaal graag tot zaterdag en alvast veel succes gewenst.


01-12-2008 - Hierden Leo Nelis

Streekcompetitie

De onderlinge streekcompetitie is op 15 november weer van start gegaan. Voor deze eerste wedstrijd had Hierden een nieuw lid beschikbaar. Lisanne Lamain is dit jaar met haar shetlandpony Lillith lid van onze vereniging. Bij de clubkampioenschappen had zijn al een knappe prestatie geleverd, dus waren wij vol vertrouwen. Gijs Buitink met zijn tweespan was deze week extra aan het oefenen voor het dressuurgedeelte. Voor de eerste keer in de L dressuur was een uitdaging, maar tijdens het trainen leek het redelijk goed te gaan. Ook Jacco Olofsen was er bij, na vorige week nog de indoormarathon in Nijkerk te hebben gereden. Of een indoormarathon negatieve invloed heeft op de dressuurprestatie zou vanzelf blijken. De wedstrijd werd georganiseerd door MV.Noord Veluwe in manege de bullenenk in Hulshorst. Onze deelnemers waren tussen 10.00 en 10.30 te bekijken. Gijs beet het spits af en reed een nette proef. Helemaal tevreden was hij niet maar had er een geen slecht gevoel over. Lisanne mocht aansluitend starten en ook zij reed een prima proef. Mag dan wel een klein beestje zijn maar hij liep er lekker over. Jacco sloot voor ons de rij en liet zien dat een indoormarathon weinig invloed hooft op de dressuurprestatie van Suwanda. In de middag werd de vaardigheid gereden en hier startte Lisanne als eerste voor onze vereniging in klasse L. Foutloos en binnen de tijd, dus barrage. Helaas reed ze daar een fout parcours maar voor het team stonden de 0 fouten wel genoteerd. Gijs was helemaal klaar voor het M parcours en de pony’s ook. Helaas reed hij op 11 en 12 een balletje en dus geen barrage. Toen moest Jacco natuurlijk wel foutloos blijven in de M, voor het teamresultaat en dat deed hij dan ook. Na afloop de bekendmaking van de dagresultaten. Hierden wist net als vorig jaar bij de eerste wedstrijd beslag te leggen op de eerste plaats. Gijs bleek maar liefst 212 punten voor de dressuur te hebben gereden, wat tevens het hoogste puntenaantal van de dag was. Ook Jacco en Lisanne hadden een hoge score met respectievelijk 206 en 199 punten. Hulshorst werd tweede, Zeewolde werd derde, Putten vierde, Garderen vijfde en Nijkerk sloot de rij. De volgende competitiewedstrijd wordt georganiseerd door MV.Hierden, op zaterdag 15 december.


12-10-2008 - Hierden

Uitslag competitie

De Regiocompetitie is weer ten einde. De uitslagen van de laatste drie wedstrijden hadden jullie nog te goed en dus nu een verzameling van uitslagen. Op 9 februari zijn Willie Kleermaker en Reijer v.d. Brink voor onze vereniging naar Putten geweest. Helaas konden we ook deze keer slechts twee deelnemers afvaardigen en moesten ze presteren. Willie reed die dag een redelijke L dressuurproef en kreeg 177 punten. Reijer startte voor de tweede keer op een wedstrijd en reed een zeer goede proef, waarvoor hij dan ook met 192 punten werd beloond. Bij de vaardigheid liet Willie zien hoe het hoort en reed twee keer foutloos. Reijer moest genoegen nemen met twee afgereden ballen en 5 seconden tijdsoverschrijding. Al met al toch geen slecht resultaat, maar in het dagklassement bleven we steken op de 5e plaats. In het totaalklassement behielden we de 4e plaats. Vervolgens werd op 8 maart de voorlaatste editie gereden in Hierden. Vandaag hadden we drie deelnemers t.w. Gerrit v.d. Berg, Wiene Franken en Willie Kleermaker. Bij de dressuur liep het lekker en Gerrit kreeg 181 punten, Wiene 187 en Willie zelfs 192. Dat was een goede basis voor het middagprogramma. Ook daar konden we redelijk tevreden zijn met de resultaten van onze deelnemers. Gerrit reed met zijn nog jonge en weinig ervaren pony keurig foutloos rond maar had wel 8 seconden extra tijd nodig. Willie liet ook vandaag, in en hoog tempo, alle ballen netjes op de kegels en ook in de barrage ging het snel en goed. Wiene reed helaas twee ballen af en kreeg nog 5 extra strafpunten omdat hij geen handschoenen aan had. Na afloop bleek Willie de prijs verdiend te hebben voor het beste resultaat bij de vaardigheid. Ook waren de resultaten goed voor een tweede plaats in het dagklassement. We behielden hiermee de 4e plaats in het totaal klassement. Afgelopen zaterdag werd tenslotte de finale gereden in Zeewolde, de leider in het klassement. Ook vandaag konden we maar twee deelnemers afvaardigen en dat waren Gerrit v.d. Berg en Reijer v.d. Brink. In de dressuur gingen beide heren voortvarend van start. Gerrit liet 197 punten noteren en Reijer ook maar even 190. In de tussenstand, na de dressuur, bezetten ze toch maar mooi even de tweede plaats. Maar helaas, het geluk was niet aan hun zijde. Gerrit vond het een leuk en goed te rijden parcours, maar had na hindernis 11 zijn kop er niet goed bij en reed door de achterkant van poort 13 i.p.v. poort 12. Dat betekende uitsluiting en dus veel strafpunten. Reijer die vervolgens wilde gaan inspannen had ook iets met zijn kop, maar dat was minder plezierig. Bij het in de trailer stappen, door de kleine deur, stootte hij ongelukkig zijn hoofd en had een lelijke wond. Gelukkig was Wiene er ook die hem snel naar de eerste hulp van het St. Jansdal bracht. Daar is alles weer op zijn plek gemaakt, maar ja vaardigheid rijden zat er toen niet meer in. Vandaag moesten we genoegen nemen met de 6e plaats, die standaard bij Garderen hoort. Het eindklassement was tenslotte: Zeewolde 1e met 13 punten, Putten en Nijkerk gedeelde tweede plaats met 17 punten, Hierden en Hulshorst een gedeelde 4e plaats met 23 punten en Garderen de laatste plaats met 33 punten.